به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار به نقل از فارس، «جان کري» در گفتوگو با شبکه «بي بي سي» تصريح کرد که هيچيک از اختلافات بين گروه 1+5 (آمريکا، انگليس، فرانسه، روسيه، چين بعلاوه آلمان) و ايران درباره برنامه هستهاي آنقدر بزرگ نيست که مانع حصول توافق شود.
وي تصريح کرد که آنها به توافق در نشست پايان هفته در «ژنو» بسيار نزديک شدند اما باقي جهان بايد مطمئن شود که ايران به دنبال برنامه تسليحات هستهاي نيست.
دور بعدي نشست ايران و 1+5 قرار است 20 نوامبر (29 آبانماه) درباره برنامه هستهاي تهران در «ژنو» برگزار شود.
کري ادامه داد: ما واقعاً خيلي خيلي نزديک بوديم، واقعاً نزديک بوديم.
وزير خارجه آمريکا تأکيد کرد که کار کردن بر روي اختلافات ميان آمريکا و ايران احتياج به زمان دارد و گفت: ما حدود 35 سال با يکديگر صحبتي نداشتيم. ما به اندازهاي که در اين 30 ساعت با يکديگر گفتوگو ميکرديم، در اين 30 سال اخير گفتوگو نکرده بوديم.
کري تصريح کرد که مهم و حياتي است که مطمئن شويم ايران برنامه تسليحات هستهاي ندارد و مذاکرات درباره غنيسازي در حال پيشرفت است.
وي به بي بي سي گفت: آنها بايد ببينند که استانداردي وجود دارد که آنها ميتوانند کاري انجام دهند، به شرطي که آنها استانداردهاي خاص براي انجام آن کارها را تحقق بخشند.
کري درباره نشست ژنو گفت: ما در زمينه يک پيشنهاد مطرح در مقابل ايران اتحاد داشتيم اما ايرانيان احساس کردند که بايد به خانه بازگردند.